Choose your language: [ select lang ]

Specialister i højtryksrensning

IBKA har især specialiseret sig i højtryksrensning, slam-  og mammutsugning, Vi højtryks renser og fjerner  alt fra bygningsaffald til flydende kemiske produkter

Se alle produkter ›

Nakskov Sukkerfabrik

På sukkerfabrikken i Nakskov er sæsonen slut, og det er tid til en gennemgribende rengøring af alle produktionsfaciliteterne inden den årlige vedligeholdelse og renovering.

IBKAs industriopgaver kræver godt

materiel og dygtigt mandskab

Nordic Sugar har bestilt IBKA til årets rengøring af produktionslinjerne, og de mange spuleopgaver omfatter alt fra transportbånd til saftbeholdere og smudsanlæg. Mere end 60 elementer skal rengøres i løbet af en projektperiode på blot tre uger.

Til toner af Hammelmann-pumpen

Det er midt i februar, og IBKAs forårsgule højtryksanlæg lyser op mellem de store, grå fabriksbygninger på den historiske sukkerfabrik. Lyden fra anlæggets Hammelmann pumpe vidner om, at der i bogstaveligste forstand arbejdes på højtryk, og følger man spuleslangen ind i bygningen og videre ind bag den rød/hvide afspærringstape, møder man det første IBKA team i fuld gang med at spule transportbånd rene for roerester med pistol og cirka 300 bars tryk.

Michael, som er ansvarlig operatør på IBKAs nye højtryksanlæg, styrer fjernbetjeningen og overvåger både kollega og udstyr under spuleopgaven for at sikre både kvalitet og sikkerhed i arbejdet.

Transport af farligt gods

IBKAs anlæg er godkendt til transport af farligt gods, og ADR lovgivningen påkræver, at sugestutse monteres i en afstand af minimum 100 mm fra lastbilens kofanger som sikring mod eventuel kollision bagfra. Hvidtved har imidlertid foreslået at lave et forlængerstykke til Michael, som han kan montere, når anlægget arbejder og afmontere, når han er på landevejen.

- Vores anlæg er designet under størst muligt hensyn til operatørens arbejdsforhold, servicevenlighed, gældende lovkrav og fordeling af vægt. Det kan være en udfordring, at få alle elementerne til at gå op i en højere enhed, og vores udviklingsingeniører arbejder dagligt med store og små forbedringer. Derfor er det også guld værd for os at få tilbagemeldinger fra Michael og hans kollegaer, som bruger udstyret i praksis, siger Jesper Hejselbæk, der er konstruktions- og udviklingschef hos J. Hvidtved Larsen A/S.

 

Det rigtige tryk er afgørende

Transportbåndene er blot et af de mange elementer i IBKAs projekt i Nakskov. Flere andre større opgaver er allerede færdigmeldt, blandt andet smudsanlæg og saftbeholdere. Mange af de store dele rengøres med robotdyser, der kan arbejde med op til 1200 bar afhængigt af højtryks-anlægget. 

Når et projekt startes op, aftaler IBKA et ønkset resultat med kunden, og hver spuleopgave vurderes efterfølgende individuelt, så tryk og vandmængde afpasses nøjagtigt til det ønskede resultat. 
- Vi starter som regel på 300 bar og kører op derfra. Vi har mange pistolopgaver, men bruger generelt robotten til opgaver, der ligger over 300 bar, siger Jan Rasmussen.

Erfarne medarbejdere

Jan Rasmussen ved hvad han snakker om, han har været i 21 år hos IBKA og fungerer i dag som medarbejdende formand. Det er vigtigt, at der er en ansvarlig person på det enkelte projekt, der holder øje med, at opgaverne forløber planmæssigt, og at sikkerhedsforskrifterne overholdes. Det er også formanden, der har den daglige kommunikation med projektlederne på arbejdsstedet, og der går en del tid med projektstyring på computeren i IBKAS velfærdscontainer, som er folkenes frokoststue, omklædningsrum og Jans ”kontor”.

Men Jan trækker også i arbejdstøjet og lægger stor vægt på selv at have hænderne på spuleslangen. - Så ved man godt, hvad der kan drille undervejs.
Salgschef Olav Larsen, som har den overordnede kundekontakt med IBKA kunder i hele Europa, bruger da også IBKA holdets erfaring med de enkelte typer opgaver i både tilbuds- og planlægningsfasen.

- Hos IBKA sætter vi en ære i at definere opgaven præcist sammen med kunden og levere inden for den aftalte tid, og derfor er dialogen med folkene vigtig, siger Olav Larsen..

Kaffe og madpakker i velfærdscontaineren

Man fornemmer tydeligt, at IBKA arbejder som et team, efterhånden som kollegaerne træder ind i varmen i velfærdscontaineren. Der er en god stemning. Michael og de øvrige operatører virker kompetente og engagerede i projektet. Selv om Jan har den overordnede styring, forventes det, at de selv kan tage affære, hvis der opstår problemer med anlægget. De fleste af IBKAs operatører har en baggrund som smed eller mekaniker, så de er selvhjulpne, hvis uheldet er ude langt væk fra værkstedet.

Efter tre uger på sukkerfabrikken i Nakskov er IBKA-teamet nu på vej videre til Norge. Sukkerroer og traditionel fyraften afløses af olietanke og hotelværelse, men Michael og de andre operatører trives godt med arbejdet hos IBKA, de nyder sammenholdet med kollegaerne og de afvekslende projekter.

Umbraco CMS by MarkedsPartner